curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON
1 EURO = 1.072 USD
+0.0063 USD

Curs BNR licitat in data: 19 Apr, 2017


Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE

Taxe si impozite locale. Mai multe primarii din Capitala sau din provincie au publicat programul Directiilor de Taxe si Impozite, unde pot fi platite taxele si impozitele datorate de cetateni pentru 2018. Mai mult, în unele orase sunt anuntate majorari, în timp ce alti edili au ales sa mentina nemodificate aceste contributii. O veste buna totusi: si în 2018 se mentin bonificatiile pentru cei care platesc integral taxele si impozitele pâna la 31 martie.

Taxe si impozite - Bucuresti

Sector 1. Taxele locale au termenele de plata urmatoare:

Termen 1: 31 Martie 2018

Termen 2: 30 Septembrie 2018

Plata integrala a debitului anual, înainte de 31 Martie 2018, în cazul persoanelor fizice, beneficiaza de 10% reducere.

Neplata la termen a obligatiilor atrage majorari. În cazul obligatiilor fiscale (debitelor) anuale în cuantum mai mic sau egal cu 50 RON neplata integrala a acestora pâna la 31 Martie 2018 atrage majorari.

Taxa pe cladiri/teren se plateste lunar, pâna la data de 25 a lunii urmatoare fiecarei luni din perioada de valabilitate a contractului prin care se transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare ori folosinta.

Sector 3. Primaria Sectorului 3 încaseaza începând de miercuri, 3 ianuarie, taxele si impozitele locale aferente anului 2018. Mai mult, de la 1 ianuarie 2018 prin platforma www.ghiseul.ro a fost colectata suma de aproximativ 150.000 lei de la peste 700 de contribuabili din Sectorul 3.

Contribuabilii îsi pot achita pâna la data de 31 martie obligatiile fiscale cu bonificatie în cuantum de 10% a sumelor datorate catre bugetul local în cazul achitarii integrale a taxelor si impozitelor aferente anului 2018.

Pentru plata impozitelor si taxelor locale Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 3 pune la dispozitia contribuabililor cele trei sedii situate în str. Sfânta Vineri nr. 32, str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5 si str. Câmpia Libertatii nr. 36. Programul de lucru la sediile DGITL Sector 3 este urmatorul: luni, marti, miercuri, vineri, de la 8.30 la 16.30, iar joi de la 8.30 la 18.30.

De asemenea, contribuabilii îsi pot achita obligatiile fiscale si la toate oficiile postale si agentiile CEC de pe raza Sectorului 3.

Data de 31 martie este si termenul limita de depunere a rapoartelor de evaluare (ca anexa la declaratia fiscala) pentru contribuabilii care detin în proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala a caror evaluare a fost efectuata în 2018 de un evaluator autorizat. Rapoartele sunt necesare pentru stabilirea impozitului pe cladiri pentru anul 2018 si reflecta valoarea cladirii la data de 31.12.2017.

Taxe si impozite - provincie

Taxe si impozite în Cluj-Napoca. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a precizat ca pentru anul 2018, Primaria Cluj-Napoca nu va majora taxele si impozitele locale.

Taxe si impozite în Constanta. Consilul Local Municipal Constanta a aprobat taxele si impozitele locale pentru anul 2018. Una dintre cele mai importante modificari este cresterea taxei de salubritate de la trei lei la cinci lei de persoana pe luna. De asemenea, cota de impozitare pentru cladiri cu destinatie nerezidentiala va fi de 0,5 la suta dupa ce initial fusese anuntata o crestere de impozitare de 1,3 la suta.

"Cea mai importanta modificare face referire la taxa de salubritate. Propusesem o crestere de la trei la sapte lei de persoana pe luna. Urmare a discutiilor politice s-a ajuns la cinci lei de persoana pe luna. De asemenea, impozitul pentru cladiri cu destinatie nerezidentiala, cele supuse activitatilor economice, dar care se afla în proprietatea persoanelor fizice, fusese în proiectul initial tratat în mod egal ca si cel pentru spatii comerciale sau imobile cu destinatie nerezidentiala aflate în proprietatea persoanelor juridice. Tocmai pentru ca am înteles ca este o crestere mult prea mare si sunt afectate multe categorii, am venit si am redus la 0,5 la suta cota de impozitare pentru persoanele fizice pentru imobilele nerezidentiale", a declarat primarul Decebal Fagadau.

Buzoienii vor plati taxe si impozite locale mai mari în 2018. Taxele si impozitele locale vor fi majorate cu 10 la suta. Primarul Constantin Toma a spus ca majorarea este o solutie pentru strângerea unor sume mai mari la bugetul local, astfel încât investitiile în infrastructura sa fie si mai multe.

Taxele si impozitele locale nu mai fusesera majorate de 5 ani. În municipiul Buzau, nivelul de încasare al taxelor locale este cu mult peste cel înregistrat în ultimii ani. Daca în alti ani, nivelul ajungea doar la 50 la suta, în 2017, nivelul de colectare a darilor locale s-a apropiat de suta la suta. Si în 2018 se mentine bonificatia de 10 la suta pentru persoane fizice, respectiv 5 la suta, pentru cele juridice, daca taxele si impozitele sunt achitate pâna pe 31 martie.

Majorari de impozite si taxe în Galati pentru anul 2018. Cele mai mari cresteri de impozite locale le vor resimti proprietarii de garaje, care în 2018 vor plati cu 120% mai mult pentru fiecare metru patrat de constructie. Cresc si impozitele de cladiri, dar si taxa pentru colectarea gunoiului menajer.

Consiliul Local Galati a adoptat pe 19 decembrie 2017 nivelul taxelor si impozitelor locale pentru anul 2018. Potrivit primarului municipiului Galati, Ionut Pucheanu, în anul 2018, impozitul pe cladirile rezidentiale va fi majorat cu 0,01%, în timp ce pentru cladirile nerezidentiale (imobile în care functioneaza birouri sau unitati economice), impozitul creste cu 0,3%.

Cu acest prilej, alesii locali au adoptat majorarea taxei de habitat cu aproape 27 la suta, respectiv de la 67 de lei/persoana/an, la 85 de lei/persoana/an. O alta majorare adoptata de CL Galati este cea a chiriei pentru garaje.

"O alta taxa marita este taxa pe metrul patrat la terenul închiriat de sub garaje, este o majorare de la 0,8 lei pe mp la 2 lei/mp. Am decis aceasta majorare pe de o parte pentru ca tariful nu a mai fost modificat din 2010, iar pe de alta parte pentru ca am considerat ca o astfel de constructie nu este ceva imperios necesara a fi detinuta de toti cetatenii, asa ca am considerat ca cine îsi doreste garaj e necesar sa plateasca ca atare", a declarat primarul municipiului Galati.

Taxele si impozitele locale pentru 2018 ramân nemodificate în Timisoara. Veniturile la bugetul local al Timisoarei vor scadea în 2018 cu 33 de milioane de euro, ca urmare a reducerii cotei de impozitare a bugetului pe venit, a declarat primarul liberal Nicolae Robu. El spunea ca va pastra totusi taxele si impozitele locale la acelasi nivel cu valorile din 2017, iar deficitul va fi acoperit cu un credit bancar.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu spune ca ceea ce a contestat în noul cod fiscal este neridicarea cotei parti din impozitul pe venit care revine bugetului local.

"Ce am contestat si contest este neridicarea cotei parti din impozitul pe venit ce revine bugetului local, de la 41.75%, cât este actualmente, la 66.8%, cât ar trebui sa devina, pentru ca bugetele locale sa nu scada datorita scaderii impozitului pe venit. Neridicarea conduce, în lipsa altor masuri compensatorii, în cazul municipiului Timisoara, la scaderea veniturilor la bugetul local, cu nu mai putin de 33 milioane euro pe an! Scadere pur si simplu insurmontabila! Într-o atare situatie, la disperare, evident ca orice primar se gândeste la ce poate face el, prin decizii locale, pentru compensarea scaderii si anume, la cresterea taxelor si impozitelor locale!", a scrie Robu într-un mesaj postat vineri pe Facebook.

Primarul Timisoarei mai spune ca a cumpanit mult asupra problemei si a decis sa îsi asume pastrarea taxelor si impozitelor la nivelul anului 2017.

În Oradea, impozitele pe anul 2018 se vor putea plati din 15 ianuarie. Oradenii îsi pot plati taxele si impozitele locale începând cu 15 ianuarie, se arata într-un comunicat al Primariei municipiului. Motivul este ca în perioada 3-12 ianuarie se desfasoara actiunea de închidere/deschidere a anului fiscal 2017/2018.

Pâna pe 15 ianuarie administratia locala va încasa doar taxe fara debit, adica taxe timbru, taxe pentru emiterea certificatelor fiscale, avizelor si autorizatiilor de orice fel si amenzi de circulatie si/sau parcare platite în 48 ore.

"Contribuabilii persoane fizice si juridice care nu au achitate la zi obligatiile fiscale pâna la data de 31.12.2017, vor putea sa efectueze plata acestora numai prin virament bancar sau mandat postal", au anuntat reprezentantii Primariei Oradea.

În intervalul 3-12 ianuarie, declaratiile fiscale privind cladirile si terenurile tranzactionate vor fi preluate în Centrul de relatii cu publicul (parter), ghiseele 8-11 - persoane fizice si ghiseele 18-20 - persoane juridice. Actele vor fi prelucrate în aplicatia informatica dupa data de 15 ianuarie.

În aceeasi perioada, vizarea fiselor de înmatriculare auto se va realiza sub rezerva depunerii declaratiilor pentru stabilirea taxei auto însotita de documentele primare aferente.

Începând din 15 ianuarie, plata impozitelor si taxelor locale poate fi facuta:

- la casieria din Centrul de relatii cu publicul, ghiseele 5-7 si 21-27

- prin unitatile Directiei de Posta, conform programului fiecarei unitati

- prin unitatile C.E.C, conform programului fiecarei unitati.

Citeste mai mult pe: www.romaniatv.net


Vineri, 5 Ianuarie 2018
Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE - Romaniatv.net
Sursa: Romaniatv.net
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Formularul 600, haos in fiscalitate
 Analisti: Romania se indreapta spre o zona de risc. Preturile vor exploda in urmatoarele luni
 Frana la creditele pentru populatie. Ce masuri adopta BNR din primavara
 BNR decide astazi daca majoreaza dobanda cheie
 Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE
 Veste buna. Din ianuarie 2018 romanii scapa de mai multe comisioane bancare, printre care cel de interogare a soldului
 Deficitul bugetului general consolidat, aproape dublu fata de anul trecut. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au urcat cu peste 21%
 Bancile si oficiile postale, INCHISE de Craciun si Revelion. Bancile din unele centre comerciale raman deschise
 Taxele locale, in crestere anul viitor cu 20%
 Ce se intampla cu RATELE la creditele din ianuarie 2018, cand bancile actualizeaza dobanzile
 Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat in Comisiile reunite de buget
 Camera Deputatilor le-a MARIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult
 Leul si-a revenit usor in fata euro: 4,63 la cursul BNR
 PSD promite ca bugetul pe 2018 va fi cel mai mare pe care l-a avut Romania vreodata. 25% mai mult la investitii decat in 2017
 Fratii Micula, executati silit de ANAF: Fiscul le va scoate trei hoteluri la licitatie
 Tudose: Vom da o ordonanta pentru salariatii din IT si cei cu dizabilitati, sa nu le scada salariile dupa trecerea contributiilor la angajat
 Bancile au facut un profit record sub guvernarea Tudose, premierul anti-banci
 BNR lanseaza o moneda dedicata implinirii a 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant in Bucuresti
 Haos in imobiliare. Crestere semnificativa a ratei la Prima Casa - exemplu concret
 Cresteri de preturi generalizate pentru urmatorii 4 ani. Scumpirile resimtite puternic de romani
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci