curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON
1 EURO = 1.072 USD
+0.0063 USD

Curs BNR licitat in data: 19 Apr, 2017


Romanii vor putea face plati prin identificare faciala

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o solutie de plata prin identificare faciala, iar aceasta modalitate de plata ar putea fi posibila si în Romania, a declarat sâmbata, într-o conferinta de presa, Mihaela Ciupala, account manager, MasterCard România.

MasterCard a dezvoltat o tehnologie denumita Identity Check Mobile, o metoda de autentificare biometrica a platilor online. Astfel, în loc sa tinem minte o parola folosim fie amprenta digitala, fie recunoasterea faciala pentru a autentifica plata. Aceasta tehnologie a început sa fie testata în 2015 în SUA si Olanda, iar în 2016 a fost implementata si în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 sa fie lansarea la nivel global.

Reprezentanta companiei a explicat si cum functioneaza acest 'Identity check', prin intermediul une unei aplicatii pe telefonul mobil, prin care utilizatorul îsi creeaza un cont initial, se înregistreaza, iar ulterior, când este într-o pagina de plata si trebuie sa o autorizeze, va apasa butonul de identity chek si un 'popup' îi va aparea pe ecranul telefonului mobil.

Apoi, utilizatorul va activa aplicatia respectiva si, in functie de metoda de autentificare aleasa, fie amprenta digitala fie selfie, se va deschide camera. "În cazul în care este vorba de selfie este necesar ca utilizatorul sa clipeasca în momentul platii ca sa nu poata fi folosita o poza statica pentru autentificarea platii", a explicat Mihaela Ciupala.

Potrivit companiei, MasterCard este liderul pietei de carduri din România. Însa tara noastra se afla printre ultimele locuri din Uniunea Europeana în ceea ce priveste numarul de carduri pe cap de locuitor, cu 0,75 carduri pe cap de locuitor, fata de 1,1 carduri în Bulgaria, Totodata, România are 14 plati cu cardul pe cap de locuitor, fata de 11 în Bulgaria, 44 în Ungaria, aproape 60 în Cehia, 70 în Polonia sau aproape 300 de tranzactii pe cap de locuitor în tarile nordice. "Suntem foarte, foarte departe de a câstiga lupta cu numerarul... În continuare, numerarul este rege în România în conditiile în care undeva între 91-92% din platile facute de români sunt cu numerar" a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard România.

Cu toate acestea tranzactiile cu cardul cresc rapid în România. Datele Bancii Nationale a României arata ca la sfârsitul trimestrului al doilea 2016, comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul tranzactiilor cu cardul a crescut cu 24%, iar volumele retrase de la ATM s-au marit cu 14,6%. "Platile cu cardul cresc într-un ritm mai rapid decât retragerile de numerar, însa diferenta dintre cele doua este înca semnificativa, platile cu cardul ajung la doar 23% din totalul tranzactiilor pe carduri, în iunie 2016, restul de 77% reprezinta retrageri de numerar', a mai spus Cosmin Vladimirescu.

MasterCard este o companie de tehnologie în industria globala de plati care opereaza o retea rapida de procesare a platilor în peste 210 tari si teritorii.


Luni, 31 Octombrie 2016
Romanii vor putea face plati prin identificare faciala - B365.ro
Sursa: B365.ro
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Mostenirile sau donatiile peste o anumita limita ar putea fi impozitate cu 3%
 Salariile mai mici de 2000 de lei nu vor fi impozitate, potrivit oficialilor. Cati romani castiga sub 2000 de lei si la ce sume renunta Statul in acest scenariu?
 Fondul de pensii private NN avertizeaza clientii ca sunt discutii publice privind o eventuala nationalizare a fondurilor
 ​Bomba din legea salarizarii: dispar tichetele de masa pentru bugetari, inlocuite cu bani virati direct in cont
 Cum arata noua bancnota de 50 de euro
 Statul va deconta salariul minim firmelor care angajeaza ucenici si stagiari.
 Cresterea euro, sub lupa specialistilor: Cum afecteaza ratele, pretul locuintelor si costul calatoriilor?
 Guvernul anunta ca deja nu mai are bani pentru cofinantarea proiectelor cu fonduri UE
 Sapte masini scoase la licitatie de ANAF la sfarsitul lunii martie. Pretul surprinzator pentru un Matiz din 2008
 Ce se intampla AZI cu cursul EURO-leu, dupa ce ieri s-a atins recordul din ultimii 4 ani
 Bancile reduc numarul de bancomate. Care este motivul
 Creditele fara garantie, mai greu accesibile romanilor. Bancile isi schimba strategia
 Veste buna pentru romani! Bancile, obligate sa taie comisioane
 Efectul neasteptat al publicarii Listei rusinii de catre ANAF. Ce s-a intamplat cu marile datorii si cat a recuperat Fiscul .
 Veste bomba de la Finante. Ce se intampla cu impozitul pe venit
 Calendarul fiscal 2017. Pana la ce data poti beneficia de reduceri privind plata impozitelor pe cladiri
 BUGETUL intra astazi in circuitul de avizare, dezbatere si votare
 Cursul euro a depasit 4,52 lei, din cauza turbulentelor generate de OUG privind modificarea codurilor penale
 ​Buget 2017. Finantele au publicat proiectul Bugetului pentru acest an
 CCR dezbate sesizarea Guvernului cu privire la conversia creditelor in franci elvetieni
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci