curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON
1 EURO = 1.072 USD
+0.0063 USD

Curs BNR licitat in data: 19 Apr, 2017


Romanii vor putea face plati prin identificare faciala

MasterCard va lansa, în 2017, la nivel mondial o solutie de plata prin identificare faciala, iar aceasta modalitate de plata ar putea fi posibila si în Romania, a declarat sâmbata, într-o conferinta de presa, Mihaela Ciupala, account manager, MasterCard România.

MasterCard a dezvoltat o tehnologie denumita Identity Check Mobile, o metoda de autentificare biometrica a platilor online. Astfel, în loc sa tinem minte o parola folosim fie amprenta digitala, fie recunoasterea faciala pentru a autentifica plata. Aceasta tehnologie a început sa fie testata în 2015 în SUA si Olanda, iar în 2016 a fost implementata si în alte 12 state din Europa, urmând ca din 2017 sa fie lansarea la nivel global.

Reprezentanta companiei a explicat si cum functioneaza acest 'Identity check', prin intermediul une unei aplicatii pe telefonul mobil, prin care utilizatorul îsi creeaza un cont initial, se înregistreaza, iar ulterior, când este într-o pagina de plata si trebuie sa o autorizeze, va apasa butonul de identity chek si un 'popup' îi va aparea pe ecranul telefonului mobil.

Apoi, utilizatorul va activa aplicatia respectiva si, in functie de metoda de autentificare aleasa, fie amprenta digitala fie selfie, se va deschide camera. "În cazul în care este vorba de selfie este necesar ca utilizatorul sa clipeasca în momentul platii ca sa nu poata fi folosita o poza statica pentru autentificarea platii", a explicat Mihaela Ciupala.

Potrivit companiei, MasterCard este liderul pietei de carduri din România. Însa tara noastra se afla printre ultimele locuri din Uniunea Europeana în ceea ce priveste numarul de carduri pe cap de locuitor, cu 0,75 carduri pe cap de locuitor, fata de 1,1 carduri în Bulgaria, Totodata, România are 14 plati cu cardul pe cap de locuitor, fata de 11 în Bulgaria, 44 în Ungaria, aproape 60 în Cehia, 70 în Polonia sau aproape 300 de tranzactii pe cap de locuitor în tarile nordice. "Suntem foarte, foarte departe de a câstiga lupta cu numerarul... În continuare, numerarul este rege în România în conditiile în care undeva între 91-92% din platile facute de români sunt cu numerar" a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager MasterCard România.

Cu toate acestea tranzactiile cu cardul cresc rapid în România. Datele Bancii Nationale a României arata ca la sfârsitul trimestrului al doilea 2016, comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul tranzactiilor cu cardul a crescut cu 24%, iar volumele retrase de la ATM s-au marit cu 14,6%. "Platile cu cardul cresc într-un ritm mai rapid decât retragerile de numerar, însa diferenta dintre cele doua este înca semnificativa, platile cu cardul ajung la doar 23% din totalul tranzactiilor pe carduri, în iunie 2016, restul de 77% reprezinta retrageri de numerar', a mai spus Cosmin Vladimirescu.

MasterCard este o companie de tehnologie în industria globala de plati care opereaza o retea rapida de procesare a platilor în peste 210 tari si teritorii.


Luni, 31 Octombrie 2016
Romanii vor putea face plati prin identificare faciala - B365.ro
Sursa: B365.ro
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Haos in imobiliare. Crestere semnificativa a ratei la Prima Casa - exemplu concret
 Cresteri de preturi generalizate pentru urmatorii 4 ani. Scumpirile resimtite puternic de romani
 Leul s-a depreciat puternic din cauza revolutiei fiscale. Avertismentul lui Mugur Isarescu
 Guvernul PSD-ALDE aproba revolutia fiscala cu care si-a pus toata tara in cap
 Avertisment DUR pentru Guvernul Tudose. Ce se va intampla in 2018
 Eurostat: Romania, cel mai mare deficit din UE
 Regulamentul BNR nu-i ajuta pe romani. IFN-urile merg mai departe cu dobanzile de 5.000% pe an
 Romania, primul loc la crestere economica in UE
 Zi cruciala la BNR pentru creditele romanilor
 BNR vrea modificarea programului Prima Casa
 Guvernul Tudose joaca alba-neagra cu salariile romanilor
 Se creeaza platforma inter-institutionala pentru monitorizarea si controlul fraudei bancare
 CUTREMUR in sistemul bancar romanesc. S-a facut publica lista bancilor cu probleme
 ANPC a obligat bancile si IFN-urile sa returneze clientilor un milion de euro
 Revolutia fiscala continua. Notarii si executorii judecatoresti, obligati sa dea informatii ANAF
 Premierul Tudose se joaca alba neagra cu taxele si impozitele
 Tudose: Romanii sa inteleaga ca, daca lucreaza cu o banca anume, aia ne fura!
 Salariul mediu net din iunie: 2.380 lei, mai mare cu 302 lei fata de iunie 2016. Printre cei mai castigati salariati sunt cei din administratia publica.
 Acord intre OTP Bank Romania si Banca Nationala a Greciei privind achizitionarea Bancii Romanesti
 40.000 Euro pentru tineri care nu mai invata si nu au nici job - statul vrea sa-i faca patroni, cu fonduri UE. Liceul tehnologic conteaza
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci