curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON
1 EURO = 1.072 USD
+0.0063 USD

Curs BNR licitat in data: 19 Apr, 2017


Romania, primul loc la crestere economica in UE

România se afla pe primul loc în Uniunea Europeana la cresterea economica, tara noastra a înregistrat în primul trimestru o crestere economica de 5,9%, cea mai mare din Uniunea Europeana, iar în al doilea trimestru cresterea a fost de 6,1% pe serie bruta, potrivit unui document obtinut de Agerpres.

"Mai mult, FMI a revizuit în crestere, de la 4,2% la 5,5%, estimarile privind evolutia economiei românesti pentru acest an. Toate institutiile financiare au revizuit estimarile în crestere. Cu siguranta ne îndreptam spre îndeplinirea unuia dintre principalele obiective ale Programului de guvernare, acela de crestere a PIB cu 5,2% fata de cel înregistrat anul trecut. Cel mai probabil vom depasi 6%", se sustine în document.

Tot aici se arata ca agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat ratingul României cu perspectiva stabila.

Totodata, în text se mentioneaza ca a crescut încrederea generala în economie: "Indicele de încredere în economia româneasca, calculat pe baza de sondaj de catre Comisia Europeana, s-a situat în luna septembrie 2017 la 104,9 puncte, cu 1,6 puncte peste nivelul din luna septembrie 2016. În ansamblu, în 2017, indicele de încredere se situeaza în jurul pragului de 105 puncte, media primelor opt luni (105,1) fiind cu 1,8 puncte peste cea a lunilor corespunzatoare din 2016 si la cel mai ridicat nivel din 2009 pâna în prezent".

Potrivit sursei citate, cresterea economica se reflecta în câstigurile românilor.

"Pe primele 8 luni ale anului, câstigul salarial mediu net din economie s-a majorat cu 14,8% fata de aceeasi perioada a anului 2016, iar câstigul salarial real cu 14,1%. Câstigul salarial mediu brut pe total economie a ajuns la 3.255 lei, cu 15,4% mai mare decât cel înregistrat în primele 8 luni din 2016. Pensia medie de asigurari sociale de stat a ajuns la 1.003 lei, fata de 930 lei în primele 8 luni din 2016", se detaliaza în text.

Documentul face referire si la sectorul privat, mentionându-se ca acesta a creat tot mai multe locuri de munca, 129,7 mii de la începutul anului.

Totodata, la sfârsitul lunii august rata somajului înregistrat a fost de 4,18%, mai mica cu 0,62% fata de august 2016 (4,8%), clasând România pe locul 8 în UE.

Cât priveste economia si comertul, se mentioneaza ca a fost declansata procedura de selectie a administratorilor la toate societatile din portofoliul Ministerului Economiei.

"Este în lucru actul normativ de înfiintare a unei societati tip casa de comert, care are ca scop promovarea bunurilor, serviciilor si afacerilor din sectoarele economice specific. Avem în lucru, într-o etapa avansata, proiectul Legii apelor minerale — urmeaza circuitul de avizare si, ulterior, adoptarea în Guvern. Proiectul Legii redeventelor este finalizat, urmând a fi postat pe site pentru dezbatere publica. Proiectul Legii minelor se gaseste postat pe site-ul Ministerului Economiei din data de 2 octombrie 2017 si urmeaza sa fie lansat pe circuitul intern de avizare", precizeaza bilantul.

În text sunt enumerate si câteva masuri avute în vedere sau deja aplicate în domeniul turismului, cum ar fi punerea în dezbatere publica a Legii turismului, aprobarea acordarii voucherelor de vacanta în perioada iulie 2017 — decembrie 2018, astfel încât fiecare angajat din sistemul bugetar va primi un voucher în suma de 1.450 lei, pe care îl va utiliza pentru plata serviciilor turistice oferite de facilitatile de cazare autohtone.

"Am aprobat Masterplanul investitiilor în turism. (...) Au fost semnate contracte de finantare pentru finalizarea investitiilor în infrastructura de turism care au fost stopate: finalizarea centrului balneoclimateric multifunctional pentru statiunea Borsec, proiectul Schi în România, statiunea Câmpulung Moldovenesc, finalizarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de agrement din Statiunea Voineasa", se mentioneaza în bilant.

Referitor la acelasi domeniu, se arata ca au fost aprobate o serie de masuri menite sa contribuie, pe de o parte, la protectia turistilor iar, pe de alta parte, la întarirea disciplinei în materie de comercializare a pachetelor de servicii turistice.


Joi, 19 Octombrie 2017
Romania, primul loc la crestere economica in UE - Romaniatv.net
Sursa: Romaniatv.net
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Analisti: Romania se indreapta spre o zona de risc. Preturile vor exploda in urmatoarele luni
 Frana la creditele pentru populatie. Ce masuri adopta BNR din primavara
 BNR decide astazi daca majoreaza dobanda cheie
 Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE
 Veste buna. Din ianuarie 2018 romanii scapa de mai multe comisioane bancare, printre care cel de interogare a soldului
 Deficitul bugetului general consolidat, aproape dublu fata de anul trecut. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au urcat cu peste 21%
 Bancile si oficiile postale, INCHISE de Craciun si Revelion. Bancile din unele centre comerciale raman deschise
 Taxele locale, in crestere anul viitor cu 20%
 Ce se intampla cu RATELE la creditele din ianuarie 2018, cand bancile actualizeaza dobanzile
 Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat in Comisiile reunite de buget
 Camera Deputatilor le-a MARIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult
 Leul si-a revenit usor in fata euro: 4,63 la cursul BNR
 PSD promite ca bugetul pe 2018 va fi cel mai mare pe care l-a avut Romania vreodata. 25% mai mult la investitii decat in 2017
 Fratii Micula, executati silit de ANAF: Fiscul le va scoate trei hoteluri la licitatie
 Tudose: Vom da o ordonanta pentru salariatii din IT si cei cu dizabilitati, sa nu le scada salariile dupa trecerea contributiilor la angajat
 Bancile au facut un profit record sub guvernarea Tudose, premierul anti-banci
 BNR lanseaza o moneda dedicata implinirii a 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant in Bucuresti
 Haos in imobiliare. Crestere semnificativa a ratei la Prima Casa - exemplu concret
 Cresteri de preturi generalizate pentru urmatorii 4 ani. Scumpirile resimtite puternic de romani
 Leul s-a depreciat puternic din cauza revolutiei fiscale. Avertismentul lui Mugur Isarescu
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci