curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.6540 RON
+0.0055 RON
1 USD = 4.1197 RON
+0.0336 RON
1 EURO = 1.1297 USD
-0.0079 USD

Curs BNR licitat in data: 14 Dec, 2018


Romania, primul loc la crestere economica in UE

România se afla pe primul loc în Uniunea Europeana la cresterea economica, tara noastra a înregistrat în primul trimestru o crestere economica de 5,9%, cea mai mare din Uniunea Europeana, iar în al doilea trimestru cresterea a fost de 6,1% pe serie bruta, potrivit unui document obtinut de Agerpres.

"Mai mult, FMI a revizuit în crestere, de la 4,2% la 5,5%, estimarile privind evolutia economiei românesti pentru acest an. Toate institutiile financiare au revizuit estimarile în crestere. Cu siguranta ne îndreptam spre îndeplinirea unuia dintre principalele obiective ale Programului de guvernare, acela de crestere a PIB cu 5,2% fata de cel înregistrat anul trecut. Cel mai probabil vom depasi 6%", se sustine în document.

Tot aici se arata ca agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat ratingul României cu perspectiva stabila.

Totodata, în text se mentioneaza ca a crescut încrederea generala în economie: "Indicele de încredere în economia româneasca, calculat pe baza de sondaj de catre Comisia Europeana, s-a situat în luna septembrie 2017 la 104,9 puncte, cu 1,6 puncte peste nivelul din luna septembrie 2016. În ansamblu, în 2017, indicele de încredere se situeaza în jurul pragului de 105 puncte, media primelor opt luni (105,1) fiind cu 1,8 puncte peste cea a lunilor corespunzatoare din 2016 si la cel mai ridicat nivel din 2009 pâna în prezent".

Potrivit sursei citate, cresterea economica se reflecta în câstigurile românilor.

"Pe primele 8 luni ale anului, câstigul salarial mediu net din economie s-a majorat cu 14,8% fata de aceeasi perioada a anului 2016, iar câstigul salarial real cu 14,1%. Câstigul salarial mediu brut pe total economie a ajuns la 3.255 lei, cu 15,4% mai mare decât cel înregistrat în primele 8 luni din 2016. Pensia medie de asigurari sociale de stat a ajuns la 1.003 lei, fata de 930 lei în primele 8 luni din 2016", se detaliaza în text.

Documentul face referire si la sectorul privat, mentionându-se ca acesta a creat tot mai multe locuri de munca, 129,7 mii de la începutul anului.

Totodata, la sfârsitul lunii august rata somajului înregistrat a fost de 4,18%, mai mica cu 0,62% fata de august 2016 (4,8%), clasând România pe locul 8 în UE.

Cât priveste economia si comertul, se mentioneaza ca a fost declansata procedura de selectie a administratorilor la toate societatile din portofoliul Ministerului Economiei.

"Este în lucru actul normativ de înfiintare a unei societati tip casa de comert, care are ca scop promovarea bunurilor, serviciilor si afacerilor din sectoarele economice specific. Avem în lucru, într-o etapa avansata, proiectul Legii apelor minerale — urmeaza circuitul de avizare si, ulterior, adoptarea în Guvern. Proiectul Legii redeventelor este finalizat, urmând a fi postat pe site pentru dezbatere publica. Proiectul Legii minelor se gaseste postat pe site-ul Ministerului Economiei din data de 2 octombrie 2017 si urmeaza sa fie lansat pe circuitul intern de avizare", precizeaza bilantul.

În text sunt enumerate si câteva masuri avute în vedere sau deja aplicate în domeniul turismului, cum ar fi punerea în dezbatere publica a Legii turismului, aprobarea acordarii voucherelor de vacanta în perioada iulie 2017 — decembrie 2018, astfel încât fiecare angajat din sistemul bugetar va primi un voucher în suma de 1.450 lei, pe care îl va utiliza pentru plata serviciilor turistice oferite de facilitatile de cazare autohtone.

"Am aprobat Masterplanul investitiilor în turism. (...) Au fost semnate contracte de finantare pentru finalizarea investitiilor în infrastructura de turism care au fost stopate: finalizarea centrului balneoclimateric multifunctional pentru statiunea Borsec, proiectul Schi în România, statiunea Câmpulung Moldovenesc, finalizarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de agrement din Statiunea Voineasa", se mentioneaza în bilant.

Referitor la acelasi domeniu, se arata ca au fost aprobate o serie de masuri menite sa contribuie, pe de o parte, la protectia turistilor iar, pe de alta parte, la întarirea disciplinei în materie de comercializare a pachetelor de servicii turistice.


Joi, 19 Octombrie 2017
Romania, primul loc la crestere economica in UE - Romaniatv.net
Sursa: Romaniatv.net
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Romania a folosit mai putin de 5% din banii oferiti de UE. Reactia Guvernului
 Romanii vor putea sa isi mute banii de la pilonul II la bugetul public de pensii. Economistii critica decizia
 Raportul de tara pe 2017, devastator! Coalitia PSD-ALDE vede numai lapte si miere
 BMW vandut de ANAF la licitatie pentru 500 de lei. Cu cat a fost dat un Lamborghini
 Decizie cruciala la BNR. Ce va anunta azi Isarescu, cu cutitul lui Dragnea in spate
 Avertisment de la BNR: Ne pandeste o criza foarte dureroasa, aproape ca in 2008
 Guvernul discuta noi modificari ale Codului Fiscal. Salarii platite mai devreme, cota de 2%, majorata
 Romanii se tem de majorarea cursului valutar si a ratelor la credite. Previziunile analistilor
 Bomba in buget. Deficit RECORD dupa primele doua luni ale anului
 Avertisment de la FMI: Cresterea economica a Romaniei incetineste
 Peste un milion de romani asteapta, astazi, decizia Guvernului privind declaratia unica
 Teodorovici, despre declaratia unica: Toti vor fi online in 2019. Cine nu stie nu poate fi sprijinit
 Premiera a BNR: o noua moneda din argint in memoria pictorului Stefan Luchian intra in circuit
 Prima Casa 2018. Garantii de 2 miliarde lei acoperite de stat in 2018
 Pe cine ajuta plafonarea dobanzilor la credite? Bancile vor restrictiona creditarea si vor impune comisioane mai mari. In schimb, va inflori camataria
 PRIMA CASA 2018: reincepe programul, care este noutatea din acest an
 Ministrul Finantelor, anunt important privind DECLARAĊ˘IA 600: Se va merge pe o suma estimata
 Salarii NEGATIVE pentru mii de bugetari! Ne pun sa aducem bani de-acasa
 Credite cu dobanzi mici date de banci pentru case verzi. Suma economisita, echivalentul a doua rate/ an
 Sunt complet nemultumit de ANAF. Dragnea o ameninta pe sefa Fiscului cu demiterea
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci