curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON
1 EURO = 1.072 USD
+0.0063 USD

Curs BNR licitat in data: 19 Apr, 2017


Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat in Comisiile reunite de buget

Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat vineri seara în Comisiile reunite de buget - finante ale Parlamentului. Bugetul pe 2018 a fost avizat cu 17 voturi "pentru" si 14 "împotriva" si urmeaza sa primeasca votul Camerelor reunite.

UPDATE „Dupa lungi dezbateri, vedeti ora la care s-a ajuns (21:00-n.r.), bugetul a fost votat. (...) Urmeaza votul final în Parlament si de la anul trebuie sa ne apucam, în continuare, de treaba", a declarat ministrul Finantelor, Ionut Misa, la finalul sedintei comisiilor de buget reunite.

Bugetul MFP, adoptat de Comisiile de buget/ Misa: S-a constituit si fondul de rezerva

Comisiile de buget au adoptat, vineri, bugetul Ministerului Finantelor Publice, hotarând sa diminueze cu 5,8 milioane lei cheltuieli de personal si sa aloce 350 de milioane de lei pentru fondul de rezerva pe care alesii l-au epuizat, initial, pentru a suplimenta bugetele altor institutii.

Bugetul pe 2018 a fost avizat cu 17 voturi "pentru" si 14 "împotriva" si urmeaza sa primeasca votul Camerelor reunite.

Conform calendarului dezbaterilor, votul final este programat într-o sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor, în 21 decembrie.

Cabinetul Tudose estimeaza o crestere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5,5% anul viitor, pâna la 907,85 miliarde lei (196 miliarde euro), potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, ritm în scadere fata de estimarea Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) pentru acest an, de 6,1%.

Proiectul de buget pentru 2018 este construit pe o crestere economica de 5,5%, inflatie medie anuala de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro si câstig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu încadrare în tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.

În proiectul de buget sunt prevazute resursele necesare pentru acordarea de vouchere de vacanta pentru toti salariatii din sistemul public, cresterea salariului minim si mediu net în întreaga economie (public si privat) cu 9%, majorarea, de la 1 iulie, a pensiilor cu 10% si a pensiei minime cu 23%, potrivit Guvernului. Legat de persoanele cu dizabilitati, bugetul prevede cresterea indemnizatiei acestora cu 30% de la 1 ianuarie.

În acelasi timp, în buget s-au alocat 4,5 miliarde lei pentru programele de ajutor de stat care vor demara anul viitor.

Veniturile bugetare proiectate pentru 2018 sunt estimate la 287,5 miliarde lei, respectiv 31,7% din PIB. Cele mai mari ponderi in veniturile bugetare pe 2018 le înregistreaza contributiile sociale, cu 10,1%, urmate de TVA cu 6,8%, accize cu 3,3%, impozit pe salarii si impozit pe venit cu 2,3% din PIB.

Cheltuielile bugetare pentru anul 2018 sunt estimate la 314,5 miliarde lei miliarde lei, ceea ce reprezinta 34,6% din PIB.

Totodata, cheltuielile de personal sunt estimate la 81,2 miliarde lei, o crestere de 11,6 miliarde lei fata de anul 2017, pe fondul aplicarii Legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Cheltuielile cu asistenta sociala ajung în 2018 la 98,6 miliarde lei, respectiv 10,9% din PIB.

Cheltuielile cu bunurile si serviciile vor fi în anul 2018 - 39,9 miliarde lei (4,4% din PIB), în timp ce cheltuielile cu datoria publica sunt estimate la 12,1 miliarde lei ( 1,3 % din PIB), potrivit proiectului. Cheltuielile cu investitiile în anul 2018 vor fi de 38,5 miliarde lei ( 4,2% din PIB), în crestere cu 13 miliarde lei fata de anul 2017, potrivit estimarilor Guvernului.

Sighiartau: PNL a votat împotriva bugetului de stat pentru anul 2018

PNL a votat, vineri, împotriva legii bugetului de stat pentru anul 2018, a declarat, deputatul PNL Robert Sighiartau, la finalul sedintei Comisiilor reunite, afirmând ca bugetul este „cârpit” si este facut sa multumeasca clientela politica.

„PNL a votat împotriva legii bugetului de stat, un buget al subdezvoltarii României, un buget cârpit, un buget care nu va ridica nivelul de trai al românilor. (...) Daca va uitati la aceasta lege a bugetului de stat o sa vedeti ca este o himera. Este un buget cârpit, este un buget al subdezvoltarii, pentru ca nu are în vedere absolut nimic cu privire la investitiile publice. Anul acesta investitiile publice au fost cu 30% mai mici fata de anul trecut. Prin faptul ca ei doresc sa micsoreze bugetele locale, de fapt lovesc tot în investitiile publice si în perspectiva de dezvoltare a României, ca sa îsi multumeasca o clientela”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartau.


Sambata, 16 Decembrie 2017
Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat in Comisiile reunite de buget - Romaniatv.net
Sursa: Romaniatv.net
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Avertisment de la FMI: Cresterea economica a Romaniei incetineste
 Peste un milion de romani asteapta, astazi, decizia Guvernului privind declaratia unica
 Teodorovici, despre declaratia unica: Toti vor fi online in 2019. Cine nu stie nu poate fi sprijinit
 Premiera a BNR: o noua moneda din argint in memoria pictorului Stefan Luchian intra in circuit
 Prima Casa 2018. Garantii de 2 miliarde lei acoperite de stat in 2018
 Pe cine ajuta plafonarea dobanzilor la credite? Bancile vor restrictiona creditarea si vor impune comisioane mai mari. In schimb, va inflori camataria
 PRIMA CASA 2018: reincepe programul, care este noutatea din acest an
 Ministrul Finantelor, anunt important privind DECLARAĊ˘IA 600: Se va merge pe o suma estimata
 Salarii NEGATIVE pentru mii de bugetari! Ne pun sa aducem bani de-acasa
 Credite cu dobanzi mici date de banci pentru case verzi. Suma economisita, echivalentul a doua rate/ an
 Sunt complet nemultumit de ANAF. Dragnea o ameninta pe sefa Fiscului cu demiterea
 O noua decizie controversata a ANAF. Ce se intampla cu 2% din impozitul ve venit
 Date limita pentru taxe si impozite, la sfarsit de luna
 Formularul 600, haos in fiscalitate
 Analisti: Romania se indreapta spre o zona de risc. Preturile vor exploda in urmatoarele luni
 Frana la creditele pentru populatie. Ce masuri adopta BNR din primavara
 BNR decide astazi daca majoreaza dobanda cheie
 Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE
 Veste buna. Din ianuarie 2018 romanii scapa de mai multe comisioane bancare, printre care cel de interogare a soldului
 Deficitul bugetului general consolidat, aproape dublu fata de anul trecut. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au urcat cu peste 21%
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci