curs bnr

curs bnr Follow us   curs bnr mobil   preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 

Mutari Internationale
1 EURO = 4.4744 RON
-0.0082 RON
1 USD = 3.9623 RON
-0.0007 RON
1 EURO = 1.1292 USD
-0.0019 USD

Curs BNR licitat in data: 12 Feb, 2016
Preluare Curs Bnr
Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen
La inceput de an, bancile nu au operat modificari importante asupra dobanzilor platite la depozite, atat pentru economiile in lei dar si pentru cele in valuta.

Daca la inceputul anului trecut, bancherii au recurs la taieri importante ale dobanzilor platite la depozitele in moneda nationala, ca urmare a reducerii de catre Banca Nationala a dobanzii de politica monetara si a scaderii dobanzilor din piata monetara, in 2013, dobanzile sau mentinut la aceleasi valori ca la finalul anului trecut. Cu o inflatie anuala de aproape 5 procente si o dobanda medie la depozitele pe 3 luni de 5.5 procente, castigul adus de majoritatea depozitelor este unul negativ, dupa ce aplicam si impozitul de 16 procente la dobanda. Pentru cei care au economii in euro, bancile ofera dobanzi bancare medii de 3 procente pentru scadente de 3 luni si de 3.24% la 12 luni, in scadere fata de acum un an.

Dobanzi de peste 7% la lei si peste 5 procente pentru economiile in euro

In continuare avem dobanzi la lei care urca peste 7 procente, disponibile in ofertele bancilor care nu au o cota de piata importanta sau o retea puternica, sau la cele cu capital grecesc. Bancile mari si cu o retea puternica in spate ofera dobanzi mult mai mici, situate in jurul valorii de 5 procente la lei si de maxim 3 procente la euro.

Pentru depozitele bancare la termen in lei dobanda maxima oferita de bancile din Romania a coborat de la 8% cat era la inceputul anului trecut la un maxim de 7.25% pentru scadente la 6 luni, in timp ce pentru economiile in euro, rata dobanzii urca la peste 5 procente. O tendinta tot mai frecvent intalnita in piata, este aceea de a oferi dobanzi mai ridicate clientilor care isi incaseaza salariul sau pensia printr-un cont curent deschis la banca respectiva sau pentru deschiderea depozitelor prin internet banking.

Pe site-ul moneycenter.ro aveti posibilitatea de a compara ofertele de dobanzi la depozite bancare, in functie de perioada de constituire, suma disponibila si valuta, de la toate bancile din Romania.

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen pe 3 luni in lei.

 

Banca

Rata dobanzii

Tip dobanda

Suma minima RON

Comision retragere numerar

Comentarii

Alpha Bank 6.50% Fixa 50 NU studenti / pensionari
Piraeus Bank 6.50% Fixa 4000 NU studenti / pensionari
Bank of Cyprus 6.50% Fixa 1000 NU -
ATE Bank 6.25% Fixa 100 NU -
Libra Bank 6.25% Fixa 100 NU pentru pensionari
Banca Feroviara 6,25% Fixa 100 NU prin internet banking
Credit Europe Bank 6.25% Fixa 300 NU pensionari / virare venit
Banca Romaneasca 6.10% Fixa 500 NU -
OTP Bank 6.10% Fixa 12000 NU -

Compara oferta completa de dobanzi pentru depozite bancare la termen in lei

Cele mai bune dobanzi pentru depozite la termen in Euro, le regasim in continuare in oferta bancilor cu capital grecesc.

Astfel, puteti alege o dobanda de 5.10% la Alpha Bank prin intermediul depozitului Progressive pe 24 luni, unde suma minima este de 500 euro sau 5% pe 16 saptamani, daca nu doriti sa plasati economiile pe o perioada lunga.

O dobanda de 4.75% pe 12 luni ofera Piraeus Bank prin depozitul STAR pentru studenti si pensionari, pentru care aveti nevoie de minim 500 euro, sau o dobanda de 4.60% la 12 luni pentru toti clientii.

ATE Bank, o banca de talie mica cu capital elen, plateste o dobanda maxima de 4.6%, la constituirea depozitului, pe termen de 12 luni, pentru o suma minima de 300 euro. O alta banca cu capital grecesc, Banca Romaneasca, a redus la finalul anului trecut dobanzile, insa continua sa ofere randamente de peste 4 procente. Dobanda maxima ajunge in cazul acestei banci la 4.52% pentru o maturitate de 120 de zile.

Volksbank, prin intermediul depozitului la termen Sigur, plateste o dobanda de 4.50% la euro, pe termen de 12 luni, suma minima solicitata de banca in acest caz este de doar 10 euro, iar la scadenta retragerile de numerar nu sunt comisionate de catre banca.

Cele mai importante banci din Romania platesc dobanzi de sub 4 procente la economiile in euro

Raiffeisen Bank are in oferta cea mai mare dobanda la depozite in euro pentru acei clienti care isi incaseaza salariul sau pensia prin banca, respectiv 3.45% fixa pe 12 luni si o suma minima de 30.000 euro. Acelasi depozit are o dobanda de 3.1% daca nu este virat salariul sau pensia prin banca. La BCR, cea mai mare banca locala dupa valoarea activelor, dobanda la euro a coborat sub 3 procente, pana la un maxim de 2.75%, si este platita clientilor care accepta sa plaseze economiile pe 2 ani, iar deschiderea depozitului este efectuata prin internet sau telefon.

BRD, ofera celor care doresc sa economiseasca pe o perioada mai lunga, de 3 ani, o dobanda medie de 3.56%, prin intermediul depozitului Progresso. Dobanda este platita de banca la fiecare interval de 6 luni. Pentru maturitati de 1 an, banca ofera o dobanda de 3.25% sau 3.5% daca virati pensia prin intermediul bancii.

Compara oferta completa de dobanzi pentru depozite bancare la termen in euro

Ce sunt depozitele bancare la termen?

Depozitele la termen ofera posibilitatea de a plasa banii pe anumite perioade prestabilite, de regula cele mai frecvent intalnite depozite sunt constituite pentru perioade reprezentand 1 luna, 3 luni, 6 luni, 9 luni sau 12 luni, dar, in ofertele institutiilor bancare este posibil sa regasiti si alte perioade contractuale.


Tuesday, 15 January 2013, 22:47
Cele mai bune dobanzi pentru depozite bancare la termen - moneycenter.ro

Abonare newsletter stiri.com.ro

Adresa de e-mail: