curs bnr

curs bnr Follow us   Curs bnr mobil   Preluare curs bnr   cel mai bun curs valutar   Parteneri   

Stiri Bancare - stiri de ultima ora finante-banci, Conturi, Carduri, Credite, Depozite

 
1 EURO = 4.5286 RON
+0.0098 RON
1 USD = 4.2246 RON
-0.0158 RON
1 EURO = 1.072 USD
+0.0063 USD

Curs BNR licitat in data: 19 Apr, 2017


Camera Deputatilor le-a MARIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult

Camera Deputatilor a decis miercuri majorarea salariilor mai multor categorii de personal din cluburile sportive universitare, Academia Oamenilor de Stiinta, Institutul Cultural Român, Secretariatul de Stat pentru Culte, Ministerul Muncii, Curtea de Conturi, adoptând, în acest sens, OUG 62/2017 cu mai multe amendamente.

Ordonanta prevede stabilirea salariilor lunare ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care nu au beneficiat de aplicarea majorarilor prevazute de Legea nr. 152/2017. Comisia pentru munca a Camerei Deputatilor a propus, însa, majorarea si a salariilor altor categorii de personal, având în vedere faptul ca salariile de baza ale acestei categorii de personal se situeaza la un nivel foarte scazut fata de alte categorii de personal cu atributii similare, aceste amendamente fiind aprobate de plen, scrie agerpres.ro.

"Începând cu drepturile salariale aferente lunii decembrie 2017 se majoreaza cu 30% cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul din cadrul: Academiei Oamenilor de Stiinta din România; cluburilor sportive universitare; Institutul Cultural Român; Secretariatul de Stat pentru Culte; institutiilor publice de spectacole sau concerte aflate în subordinea consiliilor locale sau judetene, care nu a beneficiat de majorari salariale potrivit Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 2/2017 privind unele masuri fiscal-bugetare", prevede textul adoptat.

De asemenea, se majoreaza cu 15% cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului din aparatul propriu al Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si din institutiile aflate în subordinea si sub autoritatea acestuia, precum si ale personalului din serviciile publice deconcentrate ale institutiilor din subordinea si sub autoritatea Ministerului Muncii si Justitiei Sociale.

Salariile de baza ale înaltilor functionari publici, functionarilor publici de conducere si executie, personalului contractual de conducere si executie, cu exceptia personalului de specialitate, din cadrul Curtii de Conturi, se stabilesc la nivelul aflat în plata aferent functiilor din cadrul serviciilor Parlamentului. Stabilirea salarizarii se face prin hotarâre a plenului Curtii de Conturi, la propunerea ordonatorului principal de credite, pe baza datelor comunicate de catre ordonatorii principali de credite din cadrul serviciilor Parlamentului, mai prevede textul adoptat.

De la data intrarii în vigoare a prezentei legi se majoreaza cu 35% cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului care îndeplineste atributiile prevazute în OUG 28/2013 pentru aprobarea Programului National de Dezvoltare Locala.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, însa, la propunerea liderului deputatilor PSD ,Ioan Munteanu, un amendament al Comisiei pentru munca care prevedea majorarea cu 15% a salariilor personalului din cadrul Administratiei Prezidentiale si al Secretariatului General al Guvernului, functionari publici si personal contractual, care desfasoara activitati de reprezentare în relatia cu tertii.

Camera Deputatilor este for decizional în acest caz.


Joi, 14 Decembrie 2017
Camera Deputatilor le-a MARIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult - Romaniatv.net
Sursa: Romaniatv.net
Stiri bancare - Stiri Finante-Banci - Stiri economice
 
 Formularul 600, haos in fiscalitate
 Analisti: Romania se indreapta spre o zona de risc. Preturile vor exploda in urmatoarele luni
 Frana la creditele pentru populatie. Ce masuri adopta BNR din primavara
 BNR decide astazi daca majoreaza dobanda cheie
 Taxe si impozite locale. In ce orase sunt MAJORARI si pana cand poti plati pentru a beneficia de REDUCERE
 Veste buna. Din ianuarie 2018 romanii scapa de mai multe comisioane bancare, printre care cel de interogare a soldului
 Deficitul bugetului general consolidat, aproape dublu fata de anul trecut. Cheltuielile cu salariile bugetarilor au urcat cu peste 21%
 Bancile si oficiile postale, INCHISE de Craciun si Revelion. Bancile din unele centre comerciale raman deschise
 Taxele locale, in crestere anul viitor cu 20%
 Ce se intampla cu RATELE la creditele din ianuarie 2018, cand bancile actualizeaza dobanzile
 Proiectul legii bugetului de stat pe 2018 a fost adoptat in Comisiile reunite de buget
 Camera Deputatilor le-a MARIT salariile: Ei sunt bugetarii care vor primi cu 35% mai mult
 Leul si-a revenit usor in fata euro: 4,63 la cursul BNR
 PSD promite ca bugetul pe 2018 va fi cel mai mare pe care l-a avut Romania vreodata. 25% mai mult la investitii decat in 2017
 Fratii Micula, executati silit de ANAF: Fiscul le va scoate trei hoteluri la licitatie
 Tudose: Vom da o ordonanta pentru salariatii din IT si cei cu dizabilitati, sa nu le scada salariile dupa trecerea contributiilor la angajat
 Bancile au facut un profit record sub guvernarea Tudose, premierul anti-banci
 BNR lanseaza o moneda dedicata implinirii a 160 de ani de la introducerea iluminatului public cu petrol lampant in Bucuresti
 Haos in imobiliare. Crestere semnificativa a ratei la Prima Casa - exemplu concret
 Cresteri de preturi generalizate pentru urmatorii 4 ani. Scumpirile resimtite puternic de romani
Distribuie pe GOOGLE+

Convertor Valutar / Calculator TVA

Din
In  

suma de convertit
suma convertita
TVA 19%
suma convertita + TVA

Stiri bancare - Stiri Finante-Banci